1997 grand caravan

Reply

  #1  
Old 11-20-04, 11:39 AM
Ren12
Visiting Guest
Posts: n/a
1997 grand caravan

hello
I have a 1997 grand caravan, 3.3 v-6, with airconditioning. My wife has informed me that the heater is not blowing all the time. Sometimes it will work and others not. I asked if she could feel any heat. She wasn't sure but she said the windshield slowly defrosted. Any ideas. Something cheap I hope.

Thanks,
Rene
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-20-04, 02:45 PM
Member
Join Date: Dec 2001
Location: nc
Posts: 616
Make sure the coolant level isn't low. If the coolant level isn't low, you maybe have a thermostat that is stuck open. Do you have a temperature gauge on the dash? If so, it should be in the normal zone after 10-15 minutes or so after starting the engine. If it shows the engine is cold, when driving the van for a while, the thermostat (and gasket) probably needs to be replaced, which should be easy.

Those are the 1st things you should check.

Also, when is the heater not working? At idle or while driving, or just random times? I assumed the blower is working and its blowing cold air instead of hot air. Is that correct?
 
  #3  
Old 11-22-04, 05:12 AM
Ren12
Visiting Guest
Posts: n/a
Hi jeff
I should have said the blower is not blowing as opposed to the heater not blowing. I apologize for the confusion.
 
  #4  
Old 11-22-04, 06:56 AM
Member
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago
Posts: 1,915
It it's running intermitently then you have a loose connection somewhere. There is probably no easy way to find these....
 
  #5  
Old 11-22-04, 04:51 PM
Member
Join Date: Dec 2001
Location: nc
Posts: 616
Does it operate properly at certain speed settings and not others, like does it work fine in the low speed setting? Or is it intermittant no matter what the speed setting is?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes