Old Problem...just hoping

Reply

  #1  
Old 12-31-04, 05:19 PM
Guitarman500
Visiting Guest
Posts: n/a
Old Problem...just hoping

I have a 1994 Acura Integra LS.

Sometimes the car doenst start, it makes the noises as if the engine wants to start but it cant...I installed a Fuel Gauge so that I can monitor how much fuel is goin through and whenever this problem occurs it indicates that no fuel is pumping...Im going to check the fuel pump relay and possibly replace the fuel pump. I just wanted another opinnion...could this problem be caused by anything else besides the fuel pump?

I have had a Tune Up/Replaced O2 Sensor and the car runs much better now but the start problem occurs on occassion.

P.s. The Engine does have spark during the nonstart.

Thanks Again!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-01-05, 09:09 AM
Join Date: Jun 2002
Location: Long Island, NY
Posts: 1,531
Well it seems as you diagnosed you problem, no fuel pressure.

What you could do next is to use a test lite at the fuel pump to see if power is present when it doesn't start and has no fuel pressure.


There is another post on the forum http://forum.doityourself.com/showthread.php?t=186282 thatís states there is relay under the dash having a problem with the solder joint. Sounds like itís worth a look.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes