96 Explorer -Intermittent Stalling

Reply

  #1  
Old 01-23-05, 09:39 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2004
Location: Windsor, Ontario
Posts: 18
96 Explorer -Intermittent Stalling

The other day my explorer stalled at highway speeds and would not start , up to that point was not having any major problems. I had it towed to a mechanic who said there was no fuel pressure so he replaced the fuel pump and sender. Following that on the mechanics test drives, the truck was stalling and or losing all power for a split second and then return to normal driving. He then replacced the relay, which he said seemed to help but did not correct it. I needed to be able to get home so i took the truck eventhough it was stalling. I drove on the highway and it did the same thing on a couple of occasions. It was like I left off the gas completley while I had not, once i took my foot off the accelerator the power seemed to return. Once i got to the in-town driving the truck stalled several times, mostly during low RPM driving. I know it needs more attention and will be taking to a mechanic, but wanted to know what i should tell him, or additional things to look for, or suggestions on where to look. Any thoughts?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-24-05, 01:49 AM
Member
Join Date: Sep 2002
Location: Colorado
Posts: 431
Have the tech scan the computer for error codes. My first guess might be a bad ignition module in the distributor. What engine do you have?
 
  #3  
Old 01-24-05, 04:22 AM
hogfan's Avatar
Member
Join Date: Oct 2003
Posts: 352
If the CHECK ENGINE light comes on it should store a code in the EEC SYSTEM. So first start off with having the codes read.
 
  #4  
Old 01-24-05, 06:33 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2004
Location: Windsor, Ontario
Posts: 18
I have a 4.0 L V-6. No check engine light has come on. The tech said there was a couple of misfire codes, but the light never came on.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes