heater problem

Reply

  #1  
Old 01-28-05, 11:02 AM
ihsod
Visiting Guest
Posts: n/a
heater problem

i have a 2000 buick lesabre custom and today my heater quit. the blower fan works fine but all it is doing is blow cold air on my heater setting. the lesabre owner manual states the the thermostat temperature should be 195 degrees F but i noticed that after driving for about 20 miles the temp guage showed only 185 degrees F. would this have anything to do with the heater not working. the outside temperature was about 40 degrees F. or is there other problem associated with the heat not working? any suggestions will be appreciated. thank you.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-28-05, 03:34 PM
billys68ss's Avatar
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 1,459
My bet is your thermostat is stuck open. You could also have a stoppage in your heater core, but most likely the thermostat is the culprit. It should be pretty easy to get to right on the front left of the engine. Let the car get good and cool and then pop the housing off. If you can see daylight through where the seal is then replace the thermostat. This isnt a definative test, but it is a good place to start.
Hope this helps ya,
Billy
 
  #3  
Old 01-28-05, 03:56 PM
Hirsch's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Mar 2003
Location: Southeastern Connectitax
Posts: 167
I had an 89 Jeep Cherokee without heat and the blower worked fine. Turns out that the heater core needed replacing. Good luck with your car.
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 11:59 PM.