97 F250 solenoid

Reply

  #1  
Old 02-01-05, 10:58 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2004
Location: allen park, mi
Posts: 187
97 F250 solenoid

Lately when I start it, sometimes it goes clunk. There is power to everything (headlights, radio) then I wait a while and try a few times and it starts. So, I replace it. Then the next week it does it again, I take it to get the electrical system checked and they said all ok. Next day goes clunk again. It is the solenoid cause I had friend try to start it while I listen under hood and on the fender it goes clunk. I call them and they say those solenoid are problematic and should purchase more expensive one or have extras on hand. Does anyone know of this??? Is there something else that could cause this problem or the solenoid to go bad repeatedly??? Had truck for 4 months and just started this last week. Thanks.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-02-05, 04:30 PM
billys68ss's Avatar
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 1,459
You could have a bad solenoid. Or you could have a loose or bad ground connection. I have seen all of the above. The first thing I would do is remove the solenoid and clean the fender where it was bolted on. Make sure when you reattach the solenoid that the screws are good and tight. You want the best possible contact here because this is your ground. Make sure all of the connections on the solenoid are tight as well.
Hope this is helpful to ya,
Billy
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes