Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

97 Plymoth gr voyager loses acceleration power


Eileen2261's Avatar
Visiting Guest

Posts: n/a

02-23-05, 10:19 AM   #1  
Eileen2261
97 Plymoth gr voyager loses acceleration power

Please help! This one had my service guy stumped as well. For several months I have been having an intermittent problem when acclerating--for no apparent reason, the minivan seems like it is going to stall. I can floor the gas pedal and for a few seconds, I'm just coasting or loosing speed, then it'll engage and I blast off. The van never "dies", it just seems to loose accleration. This can happen at any time, whether I have been driving a short distance, for several hours or right after I start the engine. It seems to occur between 30-40 miles per hour. We have checked and or changed fuel injectors, fuel filter, O2 sensors, etc. The diagnostic computer shows nothing wrong. A guess might be the catalytic converter or a baffle in the muffler. Any thoughts, suggestions, etc would be appreciated. Occassionally I hear a muffled sound coming from the rear of the van before the accleration resumes--like a quiet backfire, but from the rear. HELP!

 
Sponsored Links
New guy's Avatar
Member

Join Date: Feb 2005
Posts: 435

02-23-05, 03:37 PM   #2  
What engine in it?. If it's 3.3/3.8 (sound like it is) look at the ignition coil pack.

 
Search this Thread