1997 Ford Aerostar Speedometer

Reply

  #1  
Old 05-06-05, 06:29 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Posts: 18
Question 1997 Ford Aerostar Speedometer

I have a 1997 Ford Aerostar van with the 3.0 L Engine-automatic Transmission aprox 228K on it. Lately the spedometer has started to act up It will quit for a couple of minutes then start working again. I can't seem to find the cable that goes from the transmission to the dash. Also the wife has said she has heard a clunk when this happens although I have not heard it myself.

Any ideas what may be causing this?

Thanks in advance
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-09-05, 06:33 AM
pgtek's Avatar
Member
Join Date: Oct 2004
Location: north Carolina
Posts: 1,391
hi
sound like broken cable in the casing.
check your dealer how to repair it or buy a mechanical book on your make

cheers
 
  #3  
Old 05-09-05, 10:40 AM
hogfan's Avatar
Member
Join Date: Oct 2003
Posts: 352
ron21,
This has a Programmable electric analog speedometer (PSOM) receives its input from the anti-lock brake sensor. Is the anti-lock brake light on?
This speedometer is only service as an instrument cluster assembly.
 
  #4  
Old 05-09-05, 10:42 AM
hogfan's Avatar
Member
Join Date: Oct 2003
Posts: 352
Sorry, I forgot to say there is no cable.
 
  #5  
Old 05-10-05, 07:04 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Posts: 18
No anti brake light on.
I have a feeling the contacts may be coroded on the transmission. Seems to be worse in the rainy weather. Going to have a look today
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes