1997 Explorer a/c problem


  #1  
Old 07-18-05, 11:10 PM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2002
Posts: 27
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
1997 Explorer a/c problem

Sorry, been to the hospital since last post. Problem is this: my a/c will only work on "max air". Changed the heater valve, no effect; checked fuses, no effect. Any other thoughts?
 
  #2  
Old 07-19-05, 04:03 PM
Lugnut's Avatar
Member
Join Date: Jan 2001
Location: Kansas City, Missouri.
Posts: 1,170
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Please clarify. "max air" is nearly always a symtom of a bad resistor stack found in the engine compartmen on your model. Dealer part, DIY repair. No sweat, 10 min.
 
  #3  
Old 07-19-05, 10:20 PM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2002
Posts: 27
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
1997 Ford Explorer a/c problem

What I meant by "Max air" is that my a/c will only blow out cold air when I have the control in the "Max air" position. If I move the control to "normal" the unit blows out "hot" air. I removed the glove compartment and observed that when the unit was on max air I could see the fan and feel cold air, then when I changed it to normal the fan door closed and the hot air started. By the way, where is this " Resistor stack" located in the engine compartment?Thanks for your input.
 
  #4  
Old 07-22-05, 06:48 AM
Lugnut's Avatar
Member
Join Date: Jan 2001
Location: Kansas City, Missouri.
Posts: 1,170
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
The resister stack is not your problem since the fan blows on all speeds. It sounds like you have a blend door problem.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: