2001 GMC Jimmy 4Whl auto not engaging - Dash Control Panel

Reply

  #1  
Old 11-13-05, 08:44 PM
FlySwa1
Visiting Guest
Posts: n/a
2001 GMC Jimmy 4Whl auto not engaging - Dash Control Panel

I have an SLE 2001 GMC Jimmy with V-6 4.3, auto and 4 whl drive with the N8 Auto 4-whl control panel. When I push the 4HI setting the light flashes for a long while and doesn't go into the 4 whl mode. It reverts to 2whl. When I am in the garage, and push the 4whl button, I can hear a click from under the front but no engagement of 4-whl as detected by stiff tire movement in a turn (tire scrub etc.). When I then hit 2-whl button it flashes and then goes on steady with a corresponding audible click from under the car.

Any troubleshooting tips? I suspect some "go/no-go" condition isn't being met for engagement of the helix drive spline - but that is a "wag" on my part.

any help to isolate the problem would be greatly appreciated.

SS
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-15-05, 11:30 AM
Member
Join Date: Apr 2003
Posts: 174
More than likely your encoder (shift) motor is bad, kinda costly at dealer, mucho cheaper on ebay. There is a good troubleshooting guide on one of the s-10 sites, I do not remember which one right now, when I get home I will post a link for ya.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'