Won't idle!

Reply

  #1  
Old 07-19-06, 10:26 PM
r3d's Avatar
r3d
r3d is offline
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2003
Posts: 24
Won't idle!

1990 Ford 1/2 ton P/U, 300 I6 (4.9L), 5 spd
All of a sudden I can barely get this thing to start, and when it finally does its chugging out dark smoke (fuel rich I'm guessing by the odor) seems to do ok if you can get it going but forget about stopping. This thing was running fine, I stopped at the hardware store and jumped back in to go home and its a different truck, what gives?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-20-06, 04:08 AM
Member
Join Date: Aug 2003
Location: Cape Cod
Posts: 4,320
First things first
Pull the codes
http://www.troublecodes.net/Ford/
That computer (the EEC-IV) can store many trouble codes w/o the Check Engine Light going on
 
  #3  
Old 07-20-06, 05:54 AM
Member
Join Date: Jul 2006
Location: Yarmouth
Posts: 7
Sounds like it could be the o2 sensor.

Originally Posted by r3d
1990 Ford 1/2 ton P/U, 300 I6 (4.9L), 5 spd
All of a sudden I can barely get this thing to start, and when it finally does its chugging out dark smoke (fuel rich I'm guessing by the odor) seems to do ok if you can get it going but forget about stopping. This thing was running fine, I stopped at the hardware store and jumped back in to go home and its a different truck, what gives?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes