1996 toyota Camry

Reply

  #1  
Old 10-02-06, 01:07 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2001
Location: usa
Posts: 137
Unhappy 1996 toyota Camry

hi guys put a new fuel filter on and it still want start we took the top of fuel filter off and it is shooting out gas so it appears that the fuel pump is working but it just want start we took off the desibter cup off and it is turning so i don't think that it's the timeing belt all help is needed thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-02-06, 01:52 PM
the_tow_guy's Avatar
Group Moderator
Join Date: Feb 2001
Location: SW Fla USA
Posts: 11,575
Didn't realize you had a no-start condition, Blackie; just thought you were replacing fuel filter. Time to narrow it down. Pull a plug wire and set so that end is close enough to a ground for a spark to jump. Have someone crank it and watch for spark. Post back what you find. Would be helpful if you could have it scanned to see if any codes are stored, but will be difficult to do with it not running.
 
  #3  
Old 10-02-06, 02:53 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2001
Location: usa
Posts: 137
Unhappy coil wire is firing

coil wire is firing replaced spark plugs and they are firing and wires are working great also thanks
 
  #4  
Old 10-03-06, 03:25 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2001
Location: usa
Posts: 137
Unhappy it went dead going down road

it went dead going down road to work it just died pulled it home put all this stuff on it and it still want start any ideas
thanks
 
  #5  
Old 10-03-06, 04:47 AM
the_tow_guy's Avatar
Group Moderator
Join Date: Feb 2001
Location: SW Fla USA
Posts: 11,575
Got fuel, got spark, got rotation. Scratching my head again. The Camry's are pretty bulletproof so I'm at a loss unless maybe you jumped a tooth or two on the timing belt which isn't very likely. How many miles and is it a 4 or a 6? At that age a broken timing belt would certainly be a prime suspect, but you've already checked that.
 
  #6  
Old 10-03-06, 05:09 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2001
Location: usa
Posts: 137
Unhappy 157308 miles

it has 157308 miles and the timing belt was changed in 2001
we are going to use quik start this moring to see if it will start if it does i guess it could be the fuel pump what you think
thanks
 
  #7  
Old 10-03-06, 05:46 AM
the_tow_guy's Avatar
Group Moderator
Join Date: Feb 2001
Location: SW Fla USA
Posts: 11,575
Always a possibility, but like most stuff on the Toys they're pretty reliable.
 
  #8  
Old 10-03-06, 06:47 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2001
Location: usa
Posts: 137
fuel reg.

what about the fuel reg. do they give much trouble
blackie
 
  #9  
Old 10-03-06, 08:47 AM
the_tow_guy's Avatar
Group Moderator
Join Date: Feb 2001
Location: SW Fla USA
Posts: 11,575
Again, pretty reliable. Only way to be sure is with a pressure gauge.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes