Starter Problems

Reply

  #1  
Old 10-22-06, 02:24 PM
chevyastro4x4's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: Watertown
Posts: 592
Starter Problems

Ok i went to change my starter in my 90 astro and they give my the wrong one but it fit and when i went to start it started but grinded so i took it back and got the right one but now i get nothin, and i've tried 2 starters. i get voltage by the alt were the wires go down to the starter but one voltage on the starter, 12v on the batt wire none on the switch wire. but i do up by the starter, i've tryed replaceing the wires still nothing?

and i have this thick purple wire and this smaller gauge purple wire neither have voltage with key on or in start
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-22-06, 02:57 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Possible bad starter relay?
 
  #3  
Old 10-22-06, 07:21 PM
chevyastro4x4's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: Watertown
Posts: 592
Originally Posted by HotinOKC
Possible bad starter relay?
im not seeing anything on autozone about a starter relay
 
  #4  
Old 10-23-06, 08:09 AM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Is there an external solenoid on this starter? If so, that could be the problem if not, then it might be your ignition switch. You should have 12vDC on the purple wire coming from your ignition switch when the key is in the START position. This will obviously take two people.
 
  #5  
Old 10-23-06, 09:31 AM
chevyastro4x4's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: Watertown
Posts: 592
Originally Posted by HotinOKC
Is there an external solenoid on this starter? If so, that could be the problem if not, then it might be your ignition switch. You should have 12vDC on the purple wire coming from your ignition switch when the key is in the START position. This will obviously take two people.

i used a wire to jump the starter to see if it works it does, i have 12v on the purple wire
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 12:16 PM.