Wiper Speed

Reply

  #1  
Old 12-03-06, 06:26 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2002
Location: kentucky
Posts: 267
Wiper Speed

1991, F150, 5.0, XLT, automatic. There is about a 6 sec delay between swipes on the normal speed setting which seems to be quite long especially during a down pour. The wipers are intermittent style, and the control/switch is mounted on the lower left dash panel and I am refering to the fastest speed setting. I think that would be the normal setting, I don't know. Any suggestions please. Thank you
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-03-06, 06:41 AM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Try replacing that wiper switch, if that doesn't work, then it's probably the Intermittant Module or a relay.
 
  #3  
Old 12-03-06, 06:58 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2002
Location: kentucky
Posts: 267
Where would I find the latter two? Thanks
 
  #4  
Old 12-03-06, 07:54 AM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Disregard the module, your vehicle does not have one. I would try replacing your switch, if that does not work, try replacing your wiper motor. Here are some diagrams for the wiper system

Scroll down and look at figure 28, wipers will be at bottom right

http://www.autozone.com/servlet/UiBroker?ForwardPage=/az/cds/en_us/0900823d/80/0a/3a/41/0900823d800a3a41.jsp


Also, if you lift the wipers off the windshield, and turn them on, do they work better? IF so, thats a sign of a weak wiper motor.
 
  #5  
Old 12-03-06, 09:07 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2002
Location: kentucky
Posts: 267
Thank You very much
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes