Maniac (Heat doesn't work)

Reply

  #1  
Old 01-29-07, 08:18 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Maniac (Heat doesn't work)

I have a 1991 Pontiac Sunbird, and I have replaced the water pump, temp. sensor, temp. sending unit and thermostat. My heat still doesn't work. Can someone help me figure thisout?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-29-07, 08:59 AM
Member
Join Date: Jun 2006
Location: St. Louis
Posts: 2,368
Check the hoses going through the firewall to the heater core when the engine is warmed up they should be hot/warm if they are then you have a problem with either heater core or controls, if they aren't you have a circulation problem and you will have to backtrack the hoses until you find where they get hot and fix the blockage. Check all the associated fuses etc. Have a nice day. Geo
 
  #3  
Old 01-29-07, 02:28 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2002
Location: Hamilton County, Ohio
Posts: 4,292
There may be a mode valve and mode valve motor. It should be vacuum operated, so check for vacuum leaks. This would normally shut off the flow to the heater core when the air conditioning is running. If bad, could keep the warm water from circulating thru the heater core.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes