95 olds cutlass tranny

Reply

  #1  
Old 02-13-07, 06:49 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
95 olds cutlass tranny

I just bought a 95 cutlass runs great but I have no 1st or overdrive 2nd and 3rd work could the problem be a control solenoid? also where are they located? any help would be appreciated.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-13-07, 07:38 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Does the vehicle attempt to move at all in 1st?

The solenoid is going to be mounted on the side or top of the tranny.
 
  #3  
Old 02-13-07, 08:17 PM
Member
Join Date: Apr 2006
Location: Floriduhhhhh Us of A
Posts: 611
Is it an electric shifter????...........The solenoids will be in the valve body.. the connectors will be side or top.........I'd almost want to be lookin for a fuse.......like the unit isn't getting power to run the solenoids and is in default (we used to have that problem with Jeep when they first came out with the Aisan/Warner 4 spd).........If not that you're gonna be lookin inside the case
 
  #4  
Old 02-14-07, 11:46 AM
the_tow_guy's Avatar
Group Moderator
Join Date: Feb 2001
Location: SW Fla USA
Posts: 11,515
Might want to check for charging system to make sure you're getting proper power out of the alternator. Low voltage will affect tranny operation also.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'