97 ford explorer hi beam indicator stays on

Reply

  #1  
Old 04-17-07, 05:13 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 5,599
97 ford explorer hi beam indicator stays on

I just noticed the high beam indicator is on. When I turn on the head lights it goes off and turn on when beams are on as normal. However when I turn off the head lights the indicator is on and does not go off when flash the beams with the control. I aslo noted then even when I turn off the engine, remove the key and get out of the car the indicator stays on.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-18-07, 12:07 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Sounds like a faulty headlight relay. Try swapping some relays around with the same type. This relay box should be in your engine bay in a black box with a cover.
 
  #3  
Old 04-18-07, 12:49 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 5,599
The lights themselves do not stay on. Only the indicator. I will check the relays. Where are they located?
 
  #4  
Old 04-18-07, 12:56 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
In a black square box in your engine bay. Usually near the sides. It sohuld be labeled, "Relay, Power Distribution", etc. The underside of the cover should have the light relays location.
 
  #5  
Old 04-18-07, 03:21 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 5,599
Found the relays. Pulled them one at a time and the light stayed on the whole time.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes