AC question

Reply

  #1  
Old 05-10-07, 11:02 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2003
Location: Maryland
Posts: 197
AC question

Where is the AC control module on a 93 Tracer? I know the ignition module is under the relay behind the battery but wher is the AC module?

Thanks!!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-10-07, 02:04 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
I have not heard of a AC module. The air conditioning in most cars is controlled by the Body control module, or the powertrain control module.
Most of these are under the drivers/passenger side door kick panel, or under the hood.


What seems to be your problem?
 
  #3  
Old 05-10-07, 02:57 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2003
Location: Maryland
Posts: 197
Hey HotinOKC, thanks for the reply.

No AC. The blue light comes on on the "on" switch on the control panel but the clutch doesn't kick in and the engine fan won't come on either. The fan will work when the engine warms up. The blower works anytime. I replaced the radiator but there's nothing that I can think of that I could have screwed up that would effect the AC. I'm not sure how to check the relay either.

Thanks again.
 
  #4  
Old 05-10-07, 03:12 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
Alrighty,

It could be two things, usually.

A high/low pressure sensor is bad (this will be on the high pressure side line near radiator)

or

the thermostatic switch is bad, if equipped (this is mounted in the air box area, usually behind the glove box.

You have checked to make sure you have proper refrigerant pressure, correct?

You can buy the gauge at any auto store. Make sure engine is running and A/C on high when testing.

Having lack of pressure or over pressure will cause the compressor not to engage.

If you have exhausted all these possibilities, check your control panel.
 
  #5  
Old 05-12-07, 12:28 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2003
Location: Maryland
Posts: 197
Thanks, Mark. I will let you know what happens.
 
  #6  
Old 05-14-07, 08:13 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2003
Location: Maryland
Posts: 197
There was a broken wire behind the control panel.

Thanks again, Mark.
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 05:10 PM.