94 Caprice blower moter question

Reply

  #1  
Old 08-12-07, 08:45 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2001
Location: North Texas
Posts: 2,345
94 Caprice blower moter question

Ok my 80 year old father inlaw says his blower moter is not working and he needs air in this texas heat. I go out check all fuses they are good, Pull the resistor for the blower moter and sure enough one of the coils is open.
Now the fun starts I tell him I will be right back as I run off to the parts house to get a new one well 5 parts houses later I still dont have one even the dealer needs to order this part.
One guy says the resistor is hooked to a computer is this right? part costs 49 bucks from the dealer. I replaced the resistor in a 79 Nova and never had this problem it was easy to get and cheap.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-12-07, 08:50 AM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
I show NAPA having it for $25

http://www.napaonline.com/masterpages/NOLMaster.aspx?PageId=470&LineCode=ECH&PartNumber=BR78&Description=Blower+Motor+Resistor
 
  #3  
Old 08-12-07, 08:58 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2001
Location: North Texas
Posts: 2,345
nope

Been to Napa got to order it. I guess I will have to order it on Monday. It just seems odd that a part like that for a domesic car were there are millions on the road is not stocked. Not like I want a part for a bentley or something.
 
  #4  
Old 08-12-07, 09:03 AM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
I agree. It's very frustrating when you want to get it fixed that day. I had the same type of problem when I needed to replace my shock bellows. I couldn't drive my car for 3-4 days while I waited for it to come in.

Having AC is a must in these parts of the country, I'm up here in Oklahoma City, so I know it's very hot out lately.
 
  #5  
Old 08-12-07, 10:08 AM
Member
Join Date: Apr 2006
Location: Floriduhhhhh Us of A
Posts: 611
2 wires going into the motor itself...........One will be hot , the other ground.......If you rig a ground to the ground wire temporarily, you will have high speed untillyour part comes in.........May have to work in an on/off switch..........Hello Radio Shack
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes