4 wheel drive

Reply

  #1  
Old 09-21-07, 11:39 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2002
Location: Canada
Posts: 105
4 wheel drive

I have a 1999 GMC Envoy, 4wd not working, and yes i tried changing the dash switch no difference. I try to go into 4 Hi and the light keeps flashing same for 4 Auto, but it does go into 4 Lo i can also hear the diff engage but it doesn't for the other modes .Any ideas?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-21-07, 11:54 AM
Member
Join Date: May 2006
Location: Iowa!!!!!
Posts: 3,746
You can check the loom connections on the transfer case, but I suspect that one is beyond the DIY group.

Hope this helps,

Bob
 
  #3  
Old 09-21-07, 12:02 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2002
Location: Canada
Posts: 105
thanks

I'm pretty experienced with this stuff so if you have anymore advanced fixes i can try...shoot. thanks again.
 
  #4  
Old 09-21-07, 03:15 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
If it's working in 4 lo, I suspect it might be a solenoid somewhere for the transfer case. You might want to pick up a repair manual and trace the electrical wiring.
 
  #5  
Old 09-21-07, 08:57 PM
Member
Join Date: Sep 2007
Location: wisconsin
Posts: 73
well you can pull codes with a scan tool on it also i have seen a bunch come thru where the t case module terminals get all corroded could check there first it is on the right side behind the panel on the side

check the terminals unplug it and look for green
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes