1985 Subaru GL 10 Starting problem

Reply

  #1  
Old 02-02-08, 08:32 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
1985 Subaru GL 10 Starting problem

This morning I went out to start my car, It started right up, but it was acting like it does when Im running out of gas (My fuel gauge (electronic display) doesn't work) I thought this funny odd because I hadnt put 100 miles on a full tank of gas. but I poured the contents of my 1.5 gal emergency reserve gas can in. and it started. ran about 15 seconds and died. I pulled the fuel line off the fuel filter turned the engine over and released the key, and a solid stream of fuel came out. so fuel not the trouble. rotor turns when engine cranks, but no spark. has been running fine up untill now.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-03-08, 10:49 AM
Member
Join Date: May 2001
Posts: 516
You asked and answered your own question and the answer you came up with is electrical. Make sure you have a fully charged battery or a jump and try to start the car if no start look at the cables, the starter connections and the alternator connections, pay particular attention to the ground. You just need to troubleshoot the electrical system. Check fuses and fusable links. It will take work and time but if you do this in an orderly way the problem should be easily found. Good luck.
 
  #3  
Old 02-04-08, 10:52 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
started then died aghasin

Not that simple. It started this morning, ran 30 seconds and died again, no spark again, read something somewhere concerning a control module or some diagnostic connections to check. I am new to subarus only reason I bought it was it was the only thing I could afford at the time. I took Basic auto repair in 1978, I can fix most cars made before then. i do not have the $$$ to just start throwing on new parts.
 

Last edited by akaken; 02-04-08 at 11:12 AM. Reason: spelling
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'