Auto AC 1996 Buick LeSabre

Reply

  #1  
Old 04-13-08, 02:43 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2003
Location: USA
Posts: 128
Auto AC 1996 Buick LeSabre

Anyone answer questions about automatic air controls on my 96 Buick?

Passenger control doesn't work.

After stopping the engine, the main system automatically goes to heat when restarting engine and the control panel light flashes. It then settles down to correct response.

System then works fine except for the passenger side control.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-13-08, 08:12 PM
mobile_man's Avatar
Member
Join Date: Jan 2007
Location: USA
Posts: 80
Stupid question. Have you checked the fuses?
 
  #3  
Old 04-15-08, 11:12 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2003
Location: USA
Posts: 128
Yes, I've checked fuses. They're OK.
 
  #4  
Old 04-15-08, 11:57 AM
carguyinva's Avatar
Member
Join Date: Nov 2003
Location: Shenandoah Valley
Posts: 1,147
i assume that you mean the passenger temp control has no effect on the outlet air temp?

the fact that the display flashes indicates that it's probably setting as code. that could be important to the diagnostics. it could be as simple as the temp door has gotten disconnected from the actuator...or as funky as the sun load sensor for the passenger side has failed. one you could see with your eye and the other might require a scan tool and some meter tests. i'm not sure this is a DIY kind of problem...i didn't see any TSB's similar to what you describe. if you can get a service manual...there is a performance test that will define any faults and help point in the correct direction. that's the appropriate starting place...
 
  #5  
Old 04-15-08, 02:00 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2003
Location: USA
Posts: 128
Thanks to all of lyou. I guess I'll have to get help from the dealer.

How do I close out this thread to keep others from wasting their time with me?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'