A/C No Cool


  #1  
Old 05-10-08, 12:22 PM
A
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
A/C No Cool

Oldsmobile 1997/88. A/C does not cool.

Heater, blower, A/C light on dash works. Compressor clutch does NOT engage. Cannot find fuse, all fuses I can see look good but directory is missing so not sure which one it is. Have hose/gage that came with 134 can, it reads a little over 20 when connected.

Any suggestions, thanks
 
  #2  
Old 05-10-08, 12:50 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,034
Received 0 Votes on 0 Posts
You cannot get a accurate reading from that hose that came with the can of 134a. The compressor needs to be running as well.

There are many things that can cause no A/C.

Can you jumper the A/C relay to see if the compressor will turn on?

Could be the AC clutch, switch, etc.
 
  #3  
Old 05-10-08, 04:04 PM
Speedwrench's Avatar
Member
Join Date: Apr 2008
Location: Oklahoma
Posts: 1,697
Received 0 Votes on 0 Posts
if it realy is only 20psi the low pressure cut out will not let it engage you would have to jumper around it. that will tell you if the clutch is working, check for battery voltage at the lowpressure cut out. you should get it leak checked if it is low. post back if the compressor does engage after jumping.
do not run it low on freon for more than a couple of minutes as it will ruin the compressor. it needs the freon to move the lubricating oil around the system.
remember Murphy was an optimist
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: