97 Lumina stalls when letting off gas

Reply

  #1  
Old 05-23-08, 06:59 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2008
Posts: 1
Hello, I don't have any sollutions but my 97 Lumina is doing the exact same thing and my husband and I can't figure it out.
 

Last edited by HotxxxxxxxOKC; 05-23-08 at 07:17 PM. Reason: Removed email address.
Sponsored Links
  #2  
Old 05-23-08, 07:18 PM
HotxxxxxxxOKC's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jul 2006
Location: USA
Posts: 8,044
What has been done? Change the fuel filter lately?
 
  #3  
Old 05-23-08, 08:01 PM
Member
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 759
Has I.A.C / A.I.S. motor been checked, cleaned, replaced ? It's one of the common places to look when those symptoms occur. It's a solenoid on your throttle body that controls idle speed during different driving conditions. Sometimes you get lucky by just removing it, give it a good cleaning, and re-install.
 
  #4  
Old 05-25-08, 06:36 AM
ukrkoz's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Jan 2008
Posts: 222
from experiences with several japanese imports, various makes: locate EGR valve, remove it, and clean with spray injector cleaner. reinstall. be careful not to damage gasket. they are usually fairly easily accessible. look it up either in manual or local library.
also, check your air filter. pull it out and shine flashlight through. light should shine through easily. or look at the sun through it.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes