Nissan Fuel Filter

Reply

  #1  
Old 09-10-08, 07:53 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Nissan Fuel Filter

I recently had dealer replace EGI wiring harness. After 800 miles, my 2004 4x4 Titan went dead, fuel level was low. I put 15 gallons of fuel in truck to no avail. About every 3 days truck will crank and run about 10 minutes then go dead. Truck had set up about 4 months waiting to replace wiring harness and I did not drain gas, but truck has had over 700 miles since repair. Is this a fuel filter problem. I do hear fuel pump come on when I turn on the key.HELP!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-10-08, 11:20 AM
MsRae's Avatar
Member
Join Date: Sep 2008
Location: USA
Posts: 30
Originally Posted by dmagee1961 View Post
I recently had dealer replace EGI wiring harness. After 800 miles, my 2004 4x4 Titan went dead, fuel level was low. I put 15 gallons of fuel in truck to no avail. About every 3 days truck will crank and run about 10 minutes then go dead. Truck had set up about 4 months waiting to replace wiring harness and I did not drain gas, but truck has had over 700 miles since repair. Is this a fuel filter problem. I do hear fuel pump come on when I turn on the key.HELP!

It very well could be a fuel filter but unfortunately I believe the fuel filter is inside the gas tank. It's a non serviceable item. Could be your fuel pump going. Even if you hear it turn on, it may be giving out and giving you low pressure. It also could be heating up, hence why the "run for about 10 minuted and then go dead" issue.
 
  #3  
Old 09-10-08, 08:30 PM
Speedwrench's Avatar
Member
Join Date: Apr 2008
Location: Oklahoma
Posts: 1,698
check some old posts but i belive msrae is correct the filter is in the tank and is not cheap, but that is the most likely problem, you will need to run fuel pressure and delivery tests to check before just dropping the tank to trouble shoot it.

murphy was an optimist.
 
  #4  
Old 09-11-08, 04:21 PM
New guy's Avatar
Member
Join Date: Feb 2005
Posts: 435
dmagee1961, tell me alittle more about the symptom when it happen. I've run into those dozen of times, may or may not like yours but I'll give it a shot.

What does the dash/cluster look like ?. any light/indicator (4x4/trac/awd) comes on/flashing while cranking/starting/stalling?.

Does it stalled like ignition key turned off or it's looses power and slowly comes to stop then stalls?.

Do you have any tools and electrical tester and be able to do some test to it?.
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 11:43 PM.