96 buick lesabre

Reply

  #1  
Old 10-14-08, 06:02 AM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: massachusetts, usa
Posts: 28
Received 0 Votes on 0 Posts
96 buick lesabre

Hi
I have currently two issues with my "96" buick lesabre custom. This has a 3.8 under the hood .
First of all when the weather gets a bit cooler (as now as I live in N.E.) the throttle is high at start and will not always go back down...terrible on my brakes. Please note that when I come to a stop and wait 5 seconds or so the throttle will drop back to normal, but depending on factors such as engine temp or air temp I may have to put up with this for some time. I am looking for any info on where to start on this problem.
Next problem is also connected to engine temp. If I find myself idling too long or stuck in traffic the fan will start to run (normal right) but my rpms will sky-rocket ????
Looking for help with either or both of these issues, they may very well be related. By the way, I changed out the IAC thinking that may be sticky and thus the slow idle return on cool morning...no affect.

thanks hope to hear something....Dodger
 
  #2  
Old 10-14-08, 09:09 PM
G
Member
Join Date: Sep 2008
Location: Wisconsin
Posts: 82
Received 0 Votes on 0 Posts
I might try to remove the iac and clean the whole throttle body and plate with carb clean. I also use steel wool in the iac bore to make sure it has no burs and the iac seats well. The fan is problably normal.
 
  #3  
Old 10-17-08, 09:44 AM
R
Join Date: Jan 2007
Location: North Central Indiana
Posts: 924
Received 1 Vote on 1 Post
High idle

You might have a faulty temp sender that is not giving the computer correct info. RW
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: