abs pump 2003 Windstar ???

Reply

  #1  
Old 09-01-11, 02:50 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2003
Location: canada
Posts: 120
abs pump 2003 Windstar ???

Hi - 2003 Ford Windstar 85K, traction control light and check engine light comes on when you accelerate then stays on. Abs pump with computer replacement is what the ford dealer says $1500 + labor...ouch. Are there any other checks that I could do to confirm that replacement is not the only option - Thanks in advance.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-05-11, 09:27 PM
Member
Join Date: Aug 2006
Location: santa fe /texas
Posts: 998
Windstars are known for the tone rings cracking, on the ft c/v hubs - which would set an abs lite / & possible engine lite, what codes are they telling you are coming up ?
what code is being set - to warrant a PCM replacement ??
 
  #3  
Old 09-06-11, 09:08 PM
hopkinsr2's Avatar
Member
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
I have to agree with Newtofta, After working for Ford for ~20 years, I have only replaced 4 or 5 computers,, Check the Tone rings really close, They crack between the teeth & set speed signal codes in both computers as well as other codes.. Post the codes & the Pros will help.... Roger
 
  #4  
Old 09-19-11, 08:02 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2003
Location: canada
Posts: 120
Code that comes up is C1095, hydraulic pump motor malfunction...appreciate any fixes
 
  #5  
Old 09-19-11, 08:20 AM
Member
Join Date: Aug 2006
Location: santa fe /texas
Posts: 998
1st / take elect connector off control module / under vehicle / below driver seat
test to make sure that (i think large yellow) power supply wires have battery voltage.
( a good test is to wire up a head lamp bulb to use as a test light / if the circuit will illuminate the bulb, it should be good enough)
& use the large black wires as your test ground.
in an other words, you must have a good power supply & ground at the module !

also look for corrosion on the terminals ( you are in Canada ?)
 
  #6  
Old 09-19-11, 08:56 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2003
Location: canada
Posts: 120
will try this...yes in Canada
 
  #7  
Old 09-19-11, 07:10 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2003
Location: canada
Posts: 120
should mention that the
traction control light and check engine light comes on in Drive when you accelerate to ~5 mph, then stays on. So it does not come on if your reverse.
 
  #8  
Old 09-22-11, 08:42 PM
Member
Join Date: Aug 2006
Location: santa fe /texas
Posts: 998
did you make sure brake fluid is 'full' not , just a little low, a little low will turn both lights on !!
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'