rough running 1995 ford explorer

Reply

  #1  
Old 01-17-13, 02:25 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
rough running 1995 ford explorer

I have a 95 explorer 4x4 with a 4.0 the truck has about 19500 on it and recently i got stuck in a feild got out with the 4well drive and ever sence then it runs rough at idle and at any speed i dont really know where to start thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-17-13, 03:31 PM
chandler's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2005
Location: USA
Posts: 39,968
Welcome to the forums! It depends on how "stuck" you got. Did the exhaust pipe(s) get submerged in dirt/mud? Did you drag the oxygen sensor leads off? Have you run the codes on the engine, yet? Start there. Tune up may be in order.
 
  #3  
Old 01-17-13, 06:58 PM
iceman681's Avatar
Member
Join Date: Jul 2012
Location: usa
Posts: 435
a visual inspection would where id start. look it all over something has to stand out.
 
  #4  
Old 01-17-13, 07:57 PM
Halton's Avatar
Member
Join Date: Nov 2012
Location: Canada
Posts: 337
.


One other thing to consider is a broken motor mount.....quite possible
when getting "un-stuck" in 4-wheel drive you loaded it up pretty good.


.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'