Rear windshield wiper not working

Reply

  #1  
Old 02-08-15, 01:43 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: peru, illinois
Posts: 44
Unhappy Rear windshield wiper not working

I have a 2004 gmc envoy xuv the rear wiper quit working, I don't have an owners manual to check it out to she what is going on with it any help will be appreciated, oh one more thing where can I find an owners manual for a 2004 gmc envoy xuv thanks for any help
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-08-15, 01:57 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2002
Location: Hamilton County, Ohio
Posts: 4,287
First check your fuses. Next test is to wire a test light up to the wiper motor. If the bulb does not light or the light intensity does not vary as you change the speed settings, the switch may be bad. If the light does vary, replace the wiper motor.
 
  #3  
Old 02-11-15, 08:03 PM
Member
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
Good advice from goldstar. Its either a switch, fuse or motor. Hopefully just a fuse.
 
  #4  
Old 02-12-15, 06:03 AM
Member
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 6,269
Manual

Is this the manual you wanted?

http://www.vadengmpp.com/owners-manu...-GMC-Envoy.pdf
 
  #5  
Old 02-12-15, 06:09 AM
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2005
Location: USA
Posts: 43,210
Rather than getting an owner's manual I'd suggest getting a repair manual for your vehicle as it will have more detailed info on making the repairs you'll likely have to make along the way.
 
  #6  
Old 02-12-15, 06:20 AM
Member
Join Date: Jan 2013
Location: U.S.A.
Posts: 1,378
Don't know, but I would suspect that there might be a second switch at the tailgate, to prevent the wiper from operating when the gate is open. Just thinking that if there is that might be most susceptible to physical damage.
 
  #7  
Old 02-12-15, 11:50 AM
Join Date: Jun 2010
Location: Canada (near The Motor City)
Posts: 596
Did the wiper get sluggish, slow down over time and one day not work at all.
Or did it just up & quit out of the blue?
 
  #8  
Old 02-15-15, 11:23 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: peru, illinois
Posts: 44
rear wiper not working

thanks for the info. I will try all the suggestions and will try the web site for the owners manual thanks again big hammer
 
  #9  
Old 03-01-15, 03:07 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: peru, illinois
Posts: 44
rear wiper not woking

it was a simple fix had a blown fuse thanks for all the help big hammer
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
'