4 wheel drive not working

Reply

  #1  
Old 03-14-18, 05:11 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
4 wheel drive not working

I have a Jeep Liberty 2002, which has been well maintained and kept in good condition. Recently, I had the crankshaft assembly replaced. Three days later when a snow storm hit l went to put my car in 4 wheel drive but the lever had no tension on it whatsoever. It doesn't even feel connected to anything. Also, normally it will read on the display panel "part time" or "full time" when placed in 4 wheel drive. I get nothing - no tension, no readout! I can say with 100 percent certainty that the 4 wheel drive was working when I dropped my car off for repairs. Is it possible that they may have disconnected it or caused damage to it when replacing the crankshaft assembly?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-14-18, 05:19 AM
Member
Join Date: Aug 2015
Location: USA
Posts: 275
could be something simple like being disconnected would probably take it back to the shop that did the work have them look at it.
 
  #3  
Old 03-14-18, 05:23 AM
Norm201's Avatar
Member
Join Date: Sep 2013
Location: USA
Posts: 5,966
Most likely it's an electronic connection that was not reconnected or came loose.
 
  #4  
Old 03-14-18, 05:36 AM
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2005
Location: USA
Posts: 43,823
Jeep has plastic bushings that connect the shift cable. It's not uncommon for them to rot and fall out. When that happens the cable often comes disconnected. You should be able to just crawl under it and slip it back on. The permanent fix requires a new bushing, $2-$3 part.
 
  #5  
Old 03-15-18, 09:02 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Thanks so much for all your input. I'll take it back to the shop. At least I have some idea of what may have gone wrong. I'll keep you posted.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes