2009 Ford Escape Ignition switch

Reply

  #1  
Old 12-06-19, 11:43 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2019
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
2009 Ford Escape Ignition switch

2009 Ford Escape V6, When I turn Key to start no crank. Note: Everything works in the car, All light are in good order, The only problem is when I turn the key to start position, nothing happen, no crank no start. once an a while after 7 to 10 times might start. I have a new key and I tried it and it also failed. The only time it start every time is when I push the key unit inward and turn the key at the same time to start position, it start no problem. My question is, what is happening ( or creating) when I push the key unit head in that make the car to start? am I improving grounding by pushing the key inward? if so how can it be fixed? Thanks in advance Censu.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-06-19, 01:40 PM
P
Member
Join Date: Aug 2017
Location: United States
Posts: 119
Received 6 Votes on 6 Posts
I had this happen with a Mazda 6 I used to have. It took the dealer over a week to figure it out, but it turned out to be the throttle body.
 
  #3  
Old 12-06-19, 03:23 PM
Join Date: Jun 2010
Location: Canada (near The Motor City)
Posts: 686
Received 10 Votes on 7 Posts
I think you need a new ignition switch (and key)
https://www.google.ca/search?sxsrf=A...33.oB0LKIrz9cU
 
iceman681 voted this post useful.
  #4  
Old 12-09-19, 11:43 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2019
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
I just changed the switch only, will see if it hold. Thanks for the info!. Will be back if problem returns.
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: