Alternator problem update, still ???

Reply

  #1  
Old 03-17-02, 11:50 AM
kb9nqd
Visiting Guest
Posts: n/a
Alternator problem update, still ???

Since my last post I have had 2 automotive stores check my charging system and both state it is good and well within normal parameters as far as charging voltage/amperage. Guage is reading normal however the battery idiot light is still on. Any guesses as to why it would stay on? 92 Ford Aerostar 3.0L w/air. The battery is less than 3wks old. Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-17-02, 04:50 PM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Could be a stuck diode in the alternator or you have a wire loose or missing/burned through setting the light on.

Try doing the output test for your charging system listed in my post "The Basics" below and tell us what you've got with that.
 
  #3  
Old 03-17-02, 05:14 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
I agree...I've had alternators tested at parts places, and they say it's good, but their machine didn't pick up on the fact that there was a bad diode. More than once I bought an alternator on faith in my diagnosis, not their machine. I was right, and this may be the case in your situation, or you could also have a short in the wiring to the light like Joe mentioned.
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 05:31 PM.