Problem with THM400 transmission

Reply

  #1  
Old 04-25-02, 07:59 PM
edp1959
Visiting Guest
Posts: n/a
Problem with THM400 transmission

I just rebuilt my THM400 transmission and installed it in my vehicle. I followed each step in the Hayes manual. When I crank the vehicle fluid comes out the vent tube. The manual says too much fluid will cause this. I know this is not the case. It started coming out when I put about 3 quarts in. Any suggestions on what the problem is and how do I fix it?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-26-02, 05:48 AM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Who did the THM400 rebuild? You may have installed something in backward or incorrectly.

What manual did you use to guide you in the transmission rebuild?
 
  #3  
Old 04-26-02, 07:05 AM
edp1959
Visiting Guest
Posts: n/a
THM400

Thanks for the reply,

The rebuild was done by me. I used the Hayes technical manual for this transmission. When I first noticed this problem I took it down again and double checked everything and could not find anything wrong. Do you have any suggestions as to where I should specifically look.

Thanks
 
  #4  
Old 04-26-02, 07:49 AM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Do not use a Haynes manual for this type of repair. Only use the factory service manual.

The Haynes manual is WAAAAY too generic for this type of repair. Only the factory manual will suffice as it goes into the most detail of ALL the needed operations.

It sounds like a defective part or something wrong in the assembly for it to do that.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes