no power when accelerating

Reply

  #1  
Old 06-06-02, 04:19 PM
SweetSusi4
Visiting Guest
Posts: n/a
no power when accelerating

1994 Ford "Exploder", 130,000 miles, 4.0; 6cyl.; fuel injection, manual transmission, no strange noises, no leaks anywhere, oil changes every 2000 miles, tune-ups twice a year

Parts replaced: thermostat *about 1year and a half ago; battery *2 years ago

Problem: Upon acceleration, as to get out into traffic, the engine bogs down and there is no power, it does not go at all. If I let up on the gas a bit, acceleration picks up, but it takes about 100 yards to pick up good speed.

Another problem: Don't know if it is related or not. It takes two or three tries to get it cranked from a cold start This happens all the time, doesn't matter what the temp is outside.

Can you help?

Thank you,

"Susie" the
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-06-02, 06:21 PM
Member
Join Date: Jun 2001
Posts: 247
Possible fuel filter problem.Also may want to tune her up if you haven't lately(plugs,cap,rotor button,etc.)
 
  #3  
Old 06-06-02, 06:23 PM
Member
Join Date: Jun 2001
Posts: 247
Sorry,didn't notice the tune ups twice a year.Some shops though call a tune up just changing the plugs so you might check the other items mentioned.
 
  #4  
Old 06-06-02, 07:40 PM
SweetSusi4
Visiting Guest
Posts: n/a
My "Exploder"

Thanks Fordtech. Picked up a fuel filter today, now I just have to figure out how to change it. Just kidding. I have a book that shows it all.

If there is a book about it, I can fix it!!!

Thanks again,
********GOD BLESS AMERICA***********

"Susie" the
 
  #5  
Old 06-07-02, 08:08 AM
Member
Join Date: Jun 2001
Posts: 247
No Problem.Hopefully it will work.Good luck
 
  #6  
Old 06-07-02, 02:32 PM
Member
Join Date: Apr 2002
Location: Pittsburgh,Pa
Posts: 2,417
Exploder

Ckeck to see if you have oil in your intake hose.If you do clean the wire in the mass air flow sensor with a little carb cleaner.You may also have a plugged converter.But try the fuel filter as fordtech suggested first.At you mileage I would also check fuel pressure the pump may be getting tired.
 
  #7  
Old 06-07-02, 07:03 PM
MnMchronic2002
Visiting Guest
Posts: n/a
I think I may know

I had the same problem with my truck, try getting your timining checked, when I got mine fixed, my truck ran smooth. It actaully went somewhere when I pressed the gas pedal.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes