1986 Cavalier 2.8 Muli- port Injected

Reply

  #1  
Old 06-14-02, 06:38 PM
ol_dog
Visiting Guest
Posts: n/a
86 Cavalier; Stalls out when warmed up.

Stalls out when coming to a stop, after driving for 30-40 minutes. Starts fine,runs fine, only happens after driving awhile. Will start back up after stalling. Plugs are in good shape and the fuel filter is new. Happened three times in one day. Problem does not re-accure on short runs.
 

Last edited by ol_dog; 06-15-02 at 04:28 AM.
Sponsored Links
  #2  
Old 06-14-02, 10:51 PM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Arrow

Please see the posting guidelines post at the top of the forum page and repost the requested information.

We need a ton more information to be able to help.
 
  #3  
Old 06-18-02, 11:14 AM
Member
Join Date: May 2001
Posts: 516
I had the same problem a few days ago and was diagnosed as a solenoid in the transmission. After it got hot the car wouldn't shift as the transmission was locked in third gear (drive) the car would stall at lights and while going slow. That may be your problem. good luck
 
  #4  
Old 06-18-02, 11:09 PM
knuckles
Visiting Guest
Posts: n/a
I agree on the TCC solenoid diagnosis.

Open the hood, stand directly in front of the car & face the engine. The TCC solenoid connector will be located on the transmission, about 1/2 way down from the top. It's about 1" square and should be blue or white. It's a 4 pin connector, but all 4 pins will not necessarily be used.

Disconnect this connection & road test the car. If the problem goes away, suspect a failed or dirty TCC solenoid.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes