starter problem


  #1  
Old 04-05-14, 03:31 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Location: usa
Posts: 4
Received 0 Votes on 0 Posts
starter problem

I have a 07 suburban 15005 4x4 5.3. I replaced the battery and still had a slow hard crank. Had the starter tested and it was weak so I replaced it. Now nothing. I have 11.5 volts on the thin lead at the starter 12.8 on the thicker one.
I don't know what to try next.
 
  #2  
Old 04-05-14, 06:00 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Location: usa
Posts: 4
Received 0 Votes on 0 Posts
Ok they sold me the wrong starter. Got the right one. Now it just clicks. Help!
 
  #3  
Old 04-06-14, 08:19 AM
chandler's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2005
Location: USA
Posts: 39,964
Received 6 Votes on 6 Posts
Welcome to the forums! If the bendix and flywheel gears aren't meshed properly, the starter is in a bind and will click. Removed, will the starter spin freely via key, not by direct engagement to the battery? I am assuming, too, that this starter has an integral solenoid.
 
  #4  
Old 04-06-14, 10:03 AM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Location: usa
Posts: 4
Received 0 Votes on 0 Posts
Found the problem. Lose nut on engine ground point.
 
  #5  
Old 04-06-14, 10:14 AM
chandler's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2005
Location: USA
Posts: 39,964
Received 6 Votes on 6 Posts
Yep, gotta have grounds. Glad you found it and thanks for letting us know. Welcome anytime.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: