Go Back  DoItYourself.com Community Forums > Garden and Outdoor Center > Pools, Spas and Hot Tubs
Reload this Page >

salt generator issues (zodiac clearwater lm2-24)

salt generator issues (zodiac clearwater lm2-24)

Reply

  #1  
Old 07-31-13, 10:14 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
salt generator issues (zodiac clearwater lm2-24)

I'm a new pool owner. The pump and salt generator are on different electrical circuits for now, and so i turned off the pump while keeping the salt generator on to ensure i would get a "no flow" error and that the salt generator would turn off. The no flow light did not come on and gases started building in the cell. I obviously turned the pump back on to prevent something bad.
I then pulled out the blue wire to see if this triggered the "no flow" light (as it is supposed to), fortunately this worked. So based on that information, what needs repairing? My thought process is that the cell flow sensor is damaged, but this is just a guess and based solely on the fact that removing the blue wire triggers the "no flow" light appropriately. Thanks for any help!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-31-13, 11:24 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 48,375
Welcome to the forums.

It would appear that the flow sensor has an issue and I'm not sure if it's serviceable on your unit.
 
  #3  
Old 08-03-13, 10:00 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
thanks

I will phone the company and see if the unit is serviceable, my gut seems to tell me it isn't as I don't see anyone talking about cell servicing for this unit online... in addition, I would hate to spend 500 for a new cell and find the problem persists.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes