Search: Posts Made By: Bilbo6209
Showing results 1 to 9 of 9
Search took 0.01 seconds.
05-22-18, 12:07 AM
Replies: 9
Views: 548
Posted By Bilbo6209

The breakers are single pole for sure. OK so it...

The breakers are single pole for sure. OK so it sounds like the current set up is correct then.... Where I goofed up was giving the new outlet two hots instead of hot and neutral I think, looking at...
05-21-18, 11:32 PM
Replies: 9
Views: 548
Posted By Bilbo6209

Hmmm ok so currently the outlet is wired white to...

Hmmm ok so currently the outlet is wired white to silver, yellow to brass (brass is split so it is only going to one plug in)... By the pic you posted why would the top plug and bottom plug be...
05-21-18, 11:10 PM
Replies: 9
Views: 548
Posted By Bilbo6209

Sorry you are right I wrote that backward... ...

Sorry you are right I wrote that backward...

Ok reading my paper from earlier, the white appears to be the circuit with one or two outlets, the yellow line appears to be the outlet for the fridge...
05-21-18, 10:40 PM
Replies: 9
Views: 548
Posted By Bilbo6209

PJmax, thank you for the reply... Yes it is...

PJmax, thank you for the reply...

Yes it is a mid 60s house and all the original wiring is in conduits....
In the box there are red, yellow and white that are in conduits, the blacks are feeding...
05-21-18, 07:06 PM
Replies: 9
Views: 548
Posted By Bilbo6209

need help, downstream outlets getting 240V

Hey guys,

I am working on my mid 60's rambler and we are in the middle of a kitchen remodel. The kitchen only had 2 outlets, hard wired 240 Oven, hard wired 240v cooktop...

As soon as I added...
10-13-16, 06:26 PM
Replies: 9
Views: 1,587
Posted By Bilbo6209

Well sorry for the delay It appears that...

Well sorry for the delay

It appears that water got into the furnace (not flooded but maybe came down the chimney?), the back of the control card is shorted and cooked!

I ordered a replacement...
10-09-16, 07:05 PM
Replies: 9
Views: 1,587
Posted By Bilbo6209

Here's an update... I pulled the induction...

Here's an update...

I pulled the induction motor, it is labeled as being a 115 volt motor, I hit it with 120 volts and it spun...

I tried tightening the connector for the motor, and at least ...
10-09-16, 05:21 PM
Replies: 9
Views: 1,587
Posted By Bilbo6209

Seattle pioneer thank you for the reply! ...

Seattle pioneer thank you for the reply!

The model number is really hard to read, it is on a plaque that is on the bottom of the burner compartment at the back so I am having to try to decipher...
10-09-16, 04:41 PM
Replies: 9
Views: 1,587
Posted By Bilbo6209

Carrier 58ssb won't light....

Hello,

A few days ago my 25 to 30 year old Carrier 58ssb wouldn't ignite, pilot would light (sparker clicked continuously) then there was a click (relay type click) and the pilot would go out.
...
Showing results 1 to 9 of 9


 
Forum Jump