Search: Posts Made By: lhewitt
Showing results 1 to 25 of 185
Search took 0.02 seconds.
Replies: 4
Views: 651
Posted By lhewitt

The rattle sounds like a convertor...

The rattle sounds like a convertor shield....something Ford is known for.
Replies: 2
Views: 6,851
Posted By lhewitt

It sounds to me like your ac clutch and/or...

It sounds to me like your ac clutch and/or compressor is gone.

I retrofitted a 1989 Tempo to 134a about three years ago....compressor failed recently (after approx 70k miles since retrofit). I...
Replies: 3
Views: 788
Posted By lhewitt

Turns out it was air in the system. I used an...

Turns out it was air in the system. I used an air-operated venturi type vacuum pump but apparently it wasn't strong enough to thoroughly evacuate the system....had a friend of mine pull a proper...
Replies: 3
Views: 788
Posted By lhewitt

New compressor not cooling

'96 Dodge Dakota, 5.2, installed new compressor, receiver, orifice, and flushed system. Line going into evaporator is ice cold and line coming out is slightly less than warm. Pressures (90'...
Replies: 1
Views: 1,793
Posted By lhewitt

Did you evacuate the system? It sounds like the...

Did you evacuate the system? It sounds like the system is full of air which will cause excessive pressures and no cooling. I'm not real sure JB Weld will hold up but I guess it's worth a try. ...
Replies: 11
Views: 1,598
Posted By lhewitt

I hear ya! I didn't replace anything but the...

I hear ya! I didn't replace anything but the comp and dryer since this is HER beater vehicle.

We have several other vehicles with working ac but I would rather her commute in this...
Replies: 11
Views: 1,598
Posted By lhewitt

Ok Hot....thanks. I think I will jump the switch...

Ok Hot....thanks. I think I will jump the switch and try for a day or two....at this point, it may ruin the compressor but as it is SHE won't drive it anyway. I'm assuming the switch (at the...
Replies: 3
Views: 691
Posted By lhewitt

I've had two Dakota's....a '93 5.2 2wd and...

I've had two Dakota's....a '93 5.2 2wd and currently a '96 5.2 4wd. The '93 would consistently average 15 - 17 mpg on the highway while the '96 averages 12 - 14 mpg on the highway.

I agree with...
Replies: 11
Views: 1,598
Posted By lhewitt

OK guys.....trimmed the refridgerant charge a...

OK guys.....trimmed the refridgerant charge a little yesterday and I'm at 43 psig low and 190 psig high at ambient of 90 and interior at 110.

The compressor is in and out at approx 10 second...
Replies: 11
Views: 1,598
Posted By lhewitt

Thanks HotinOKC....I'm assuming I should use a...

Thanks HotinOKC....I'm assuming I should use a switch for a model that would fit that is designed for 134? Would you happen to know what pressure(s) the switch will break at?

I cleaned the...
Replies: 11
Views: 1,598
Posted By lhewitt

This Tempo has run 134 for about two years...

This Tempo has run 134 for about two years now....the compressor has always had an oil leak (front seal) but it got to the point where replacement was necessary.

I did not change the orifice and...
Replies: 11
Views: 1,598
Posted By lhewitt

R-12/R-134a Conversion Advise

'89 Tempo, 2.3L. Replaced ac compressor (leaking). Pressures are at 40 psig low and 190 psig high. System was evacuated and receiver replaced.

Cooling very well but the comp is in and out at...
Replies: 4
Views: 1,084
Posted By lhewitt

It sounds to me like you have a bad connection at...

It sounds to me like you have a bad connection at your negative cable....check the cleanliness at the battery terminal and check where the end of the cable terminates.
07-05-07, 09:19 AM
Replies: 37
Views: 2,493
Posted By lhewitt

I'm assuming you have bug baskets in your...

I'm assuming you have bug baskets in your skimmers? I replaced my 1 1/2 hp pump last year (17 years old and original seal!) and, I guess because the old pump was worn out, the new pump will suck air...
Replies: 1
Views: 1,338
Posted By lhewitt

It sounds like you have one or more bad...

It sounds like you have one or more bad connections at the battery and/or starter or possibly even a bad battery.
07-05-07, 04:03 AM
Replies: 7
Views: 2,603
Posted By lhewitt

Thanks for all the advise guys! I'm still...

Thanks for all the advise guys!

I'm still not convinced this unit is working correctly but it is cooling sufficiently. The superheat range is from 4' F to 18' F and I think the discharge pressure...
07-03-07, 10:35 AM
Replies: 7
Views: 2,603
Posted By lhewitt

Thanks too Ed Imeduc. Update...checked the...

Thanks too Ed Imeduc.

Update...checked the unit today and added a little refrigerant. Pressures are at 71 psig, 210 psig, 15' F superheat (actually 15 - 23), and 83' F ambient. Subcool is about...
07-03-07, 07:13 AM
Replies: 7
Views: 2,603
Posted By lhewitt

Thanks for the reply jim-conner. I was wondering...

Thanks for the reply jim-conner. I was wondering about maybe being a little undercharged but thought I better ask the experts first before proceeding.

This system is 6 years old. It seemed like...
07-03-07, 06:32 AM
Replies: 7
Views: 2,603
Posted By lhewitt

I should have also mentioned the interior temp is...

I should have also mentioned the interior temp is 76' F.
07-03-07, 06:09 AM
Replies: 7
Views: 2,603
Posted By lhewitt

High superheat

First....I am EPA certified but don't turn wrenches very much nowadays.

I am looking at a 2.5T heat pump for my boss. System was extremely low and I found and repaired a bad leak at the suction...
Replies: 12
Views: 1,121
Posted By lhewitt

The pro's in here can verify but it sounds like...

The pro's in here can verify but it sounds like the compression release is not working...I'm not sure if a 14.5 hp has a comp release but my 17 hp has one and will barely turn over if the release is...
Replies: 3
Views: 7,237
Posted By lhewitt

I apologize for the delayed response. It is very...

I apologize for the delayed response. It is very possible the injectors are bad...injectors are normally only good for about 125-150k...what mileage does your truck have? Aside from an injector...
Replies: 3
Views: 7,237
Posted By lhewitt

It sounds like a bad injector. A bad injector...

It sounds like a bad injector. A bad injector will make it idle rough and smoke and, if the injector is leaking, will not allow it to shut down immediately...the engine will continue to "run" until...
06-01-07, 08:59 AM
Replies: 2
Views: 5,296
Posted By lhewitt

I don't know about your spa but my in-ground pool...

I don't know about your spa but my in-ground pool returns accept the threaded collar like your system. I had the same problem and discovered the male threaded part screwed out of the return...
Replies: 5
Views: 1,310
Posted By lhewitt

I have a Scotts tractor, built by John Deere...I...

I have a Scotts tractor, built by John Deere...I too experimented with non-OEM belts and they didn't hold up. The JD belt I finally installed has been on my tractor for four years now.
Showing results 1 to 25 of 185
 


 
Forum Jump