Search: Posts Made By: embguy
Showing results 1 to 5 of 5
Search took 0.00 seconds.
10-12-09, 05:26 PM
Replies: 10
Views: 4,447
Posted By embguy

The furnace got full flame once for every 5 -6...

The furnace got full flame once for every 5 -6 tries. It is intermittent.

But you planted the seed in my head that the HSI may not be hot enough! But I can feel the HSI heat at the edge of my...
10-12-09, 05:10 PM
Replies: 10
Views: 4,447
Posted By embguy

I cleaned the the flame sensor. Most of the...

I cleaned the the flame sensor.

Most of the time, there is no flame when 25.5Vac was applied to the gas valve. I heard a click sound and no flame. But after a few tries, it got the flame and the...
10-12-09, 04:37 PM
Replies: 10
Views: 4,447
Posted By embguy

Sorry for confusing you. Most of the time,...

Sorry for confusing you.

Most of the time, it went from steps 1 to 3 without getting a flame. Usually, it took 5 - 6 tries before the furnace completing the step 4.
10-12-09, 03:30 PM
Replies: 10
Views: 4,447
Posted By embguy

When it get the flame and the flame sensor...

When it get the flame and the flame sensor confirms it, the flame will stay on until the thermostat turns off the gas valve.


The HSI is bright red in color. I have not measured the voltage to...
10-12-09, 10:10 AM
Replies: 10
Views: 4,447
Posted By embguy

Carrier Furnace Intermittent Start

I have a 15 years old Carrier Weathermaker 8000 58WAV090 furnace. It runs on natural gas. There is no standing pilot light. It uses hot surface ignition (HSI) system. The gas valve is White...
Showing results 1 to 5 of 5


 
Forum Jump