Search: Posts Made By: aerodan1
Showing results 1 to 25 of 118
Search took 0.02 seconds.
Replies: 7
Views: 1,213
Posted By aerodan1

Thank you for the follow up, haven't had time to...

Thank you for the follow up, haven't had time to get back to it, but that's the next thing to test. I replaced the ignition coil last summer, and this particular motor doesn't have an igniter. I...
Replies: 7
Views: 1,213
Posted By aerodan1

I checked the spark plug, it was black and sooty...

I checked the spark plug, it was black and sooty - makes sense that it may have been running a little rich, as I put a new main jet in that was slightly oversized (102 passage size, while the carb...
Replies: 7
Views: 1,213
Posted By aerodan1

Cheese, was not smoking while running, choke and...

Cheese, was not smoking while running, choke and throttle were running normally. Didn't inspect the plug yet, it's a newer plug though. I'm thinking it's a fuel issue, but not sure what exactly.
Replies: 7
Views: 1,213
Posted By aerodan1

No, it's probably about a 600 pound mower! I did...

No, it's probably about a 600 pound mower! I did tip it back and put the front on jack stands so I could clean under the deck and grease the cutter housings, but I don't think that should cause any...
Replies: 7
Views: 1,213
Posted By aerodan1

Oil change Kawasaki FC420V - engine now stalls

Hello,

I just changed the oil and new filter on my mower today, which has a Kawasaki FC 420V, ES 15 engine. Mower was running fine prior to, and after the oil change very difficult to start. ...
Replies: 10
Views: 1,443
Posted By aerodan1

Problem solved: I ended up getting a replacement...

Problem solved: I ended up getting a replacement jet at a local bike shop that fit - passage size was 102 (vs. 100 OEM), but worked fine.

Thanks,
Replies: 10
Views: 1,443
Posted By aerodan1

https://drive.google.com/open?id=1CkTShb_EQGJ7Qgq-...

https://drive.google.com/open?id=1CkTShb_EQGJ7Qgq-utlWOKwLoAvVzolOUpdate: bench test was fine. I realized it looks like the main jet is missing. Unfortunately itís an obsolete part, very difficult...
Replies: 10
Views: 1,443
Posted By aerodan1

Thanks - it's a new needle valve, and yes it does...

Thanks - it's a new needle valve, and yes it does have a spring. Going to try the bench test this weekend.
Replies: 10
Views: 1,443
Posted By aerodan1

Good points on changing the oil - it does smell...

Good points on changing the oil - it does smell like fuel.

I'll look into the bench test - hadn't heard of that before. Thanks!
Replies: 10
Views: 1,443
Posted By aerodan1

No fuel pump - gravity fed from the tank. was...

No fuel pump - gravity fed from the tank. was planning to change the oil after I had it up and running for a little bit to warm up the oil, but I can try without warming it up - would this...
Replies: 10
Views: 1,443
Posted By aerodan1

Thanks for the follow up. I already checked the...

Thanks for the follow up. I already checked the needle valve as you mentioned - it does stop the flow of gas when I push gently against the float with the bowl off.
Replies: 10
Views: 1,443
Posted By aerodan1

Kawasaki FC420V ES 15 running rich

Hi,

I previously was having an issue trying to get my Bunton walkbehind mower to start. Now I can get it to start (yay!), but it runs extremely rich - I can see the fuel pouring through the fuel...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

I tried starter fluid again on a few occasions -...

I tried starter fluid again on a few occasions - this gets it to turn over and run for a second, and then it stops. Pulling on the starter cord, I remove the spark plug and it's dry. I know fuel is...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

Tried a quick squirt of starter fluid just to see...

Tried a quick squirt of starter fluid just to see whether I had a fuel issue as well. It didn't start. I do have plenty of compression I think, fuel shouldn't be an issue, and I have spark, but...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

Thanks but this is a later model FC420V - there...

Thanks but this is a later model FC420V - there is no separate igniter.
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

I took a video tracing the ignition wiring, but...

I took a video tracing the ignition wiring, but then I then up cleaning the contact at the ignition switch. I saw it was getting spark with or without the kill wire attached (spinning the flywheel...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

Thanks for the help - I don't think the kill...

Thanks for the help - I don't think the kill switch is part of the throttle cable adjustment, but I'll keep this in mind. I'll try to get a video up to show the path the wire takes from the coil...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

I went ahead and got the new ignition coil,...

I went ahead and got the new ignition coil, gapped it and put it on and put everything back together...still no spark.

So I took it apart again and removed the kill wire and put it back...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

I was able to access the ignition coil. ...

I was able to access the ignition coil. Resistance from the primary terminal to core tested fine (0.5 - 0.7 ohm), but the plug lead to core test measured 0.4 M ohm, or 400 K ohm. This should only...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

Looks like a couple of 10 mm bolts to remove the...

Looks like a couple of 10 mm bolts to remove the engine shroud, to access the ignition coil. However, I think I need to first remove the 3 bolts on the bowl (see attached) that connects to the...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

Thanks to both for the help. It is electronic...

Thanks to both for the help. It is electronic ignition, but no I don't see an ignitor on the side of the motor like in the video posted by XSleeper. There is also the muffler in the way on that...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

It looks like no spark - I tried the test (see...

It looks like no spark - I tried the test (see video) with the plug grounded against metal, as well as when holding it w/pliers. I tried both plugs as well. Maybe the spark plug wire is bad?
...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

I checked spark plug gap (it was way off), and...

I checked spark plug gap (it was way off), and adjusted this to proper. Still didn't work. I cleaned the old spark plug (which worked fine) and tried this, still doesn't work. I couldn't find my...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

I think the 1/4" past TDC applies to some B&S and...

I think the 1/4" past TDC applies to some B&S and other engines maybe - I attached the service manual for this engine, which specifies TDC. I realized after the video I forgot to check the clearance...
Replies: 28
Views: 1,241
Posted By aerodan1

I adjusted the valve to the specs indicated by...

I adjusted the valve to the specs indicated by the manufacturer (it had too much clearance at TDC previously). Still won't start though. Attached another video. Still gets hung up partway through...
Showing results 1 to 25 of 118
 


 
Forum Jump