Florida heat pump GTO 36

Reply

  #1  
Old 09-08-10, 09:12 PM
T
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Location: USA
Posts: 22
Received 0 Votes on 0 Posts
Florida heat pump GTO 36

I have a Florida ground source heat pump GTO36 with auxiliary built in electric heat element, and a Hunter 44428 thermostat for 1 or 2 stage heat pumps with 1 or 2 stages of auxiliary heat. This is a new install. What would be the appropriate wiring? The unit has markings for R,Y,O,W2, E, G, and C.
The thermostat has R, Y, W, W2, G, E, O, and C.
Here is a quess:
Therm Heat pump
R-----------red------R
Y---------yellow-----Y
O---------Orange----O
W2-------white ----W2
E-------- ----E
G---------Green------G
C--------- -----C Thanks
Have also blue, black
 
  #2  
Old 09-09-10, 05:13 PM
Jay11J's Avatar
Member
Join Date: Sep 2001
Location: Rochester, Minnesota
Posts: 18,427
Received 0 Votes on 0 Posts
I am guessing you are right, add blue to C and black to E.

I am not able to find install manual on the unit itself, I went to the company's web site, and don't see the GT series listed.

Therm-------Heat pump
R------red------R
Y----yellow-----Y
O----Orange----O
W2---white ----W2
E----- black ----E
G-----Green------G
C----- blue -----C
 
  #3  
Old 09-09-10, 09:24 PM
T
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Location: USA
Posts: 22
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks for the help. For some reason they took the info for discontinued models off the website. I printed the install manual last year, but they are less than helpful, very vaque.
 
  #4  
Old 09-10-10, 05:35 AM
Jay11J's Avatar
Member
Join Date: Sep 2001
Location: Rochester, Minnesota
Posts: 18,427
Received 0 Votes on 0 Posts
Let me know if something is not right.
 
  #5  
Old 09-24-10, 07:48 PM
T
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2008
Location: USA
Posts: 22
Received 0 Votes on 0 Posts
I had to replace the pump, and have now started it up. Seems to work fine in heat mode with input water cool, output cold. In cool mode the water is cool input, warm output, but the compressor shuts off after a short time, restarts, then continues to shut on and off. There is a red flashing light '1 flash intervals' on the circuit board. Manual says this is high pressure lockout. Is this a thermostat problem or will I need someone to check the refridgerant? Saw somewhere that possibly the heating could be trying to run when cool mode is on. Thanks Larry
 
  #6  
Old 09-25-10, 08:12 AM
Jay11J's Avatar
Member
Join Date: Sep 2001
Location: Rochester, Minnesota
Posts: 18,427
Received 0 Votes on 0 Posts
It can be a number of things. You may be best to get someone in and look at it.

A few things it could be.

-Coil scaled up.
-Pump not moving water fast enough.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: