Installing a honeywell vision pro 8000


  #1  
Old 03-13-15, 05:56 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Installing a honeywell vision pro 8000

I have two outside units, two thermostats, two furnaces upstairs with gas lines ran to both and an electrical panel on each. The thermostats have five wires red, white, yellow, blue, and brown. There is no emergency heat and it is wired with red red jumper on rh to rc, red wire on rc, white on w, yellow on y, blue on g. Please help.
 
  #2  
Old 03-13-15, 06:45 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Jersey
Posts: 65,497
Received 4,056 Upvotes on 3,639 Posts
Welcome to the forums.

Are you installing one 8000 on just one of the systems ?
You currently have five wire cables in place but are only using four wires..... correct ?

We're going to need to connect the extra wire to C at the furnace end. Do you know where to locate the control board in the furnace ?

See if you can find a C terminal near your other wire connections.
If not we'll need a make and model of the furnace or a picture of the control board.
 
  #3  
Old 03-13-15, 06:52 PM
Houston204's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 6,528
Received 95 Upvotes on 88 Posts
The C wire is optional with the VisionPro 8000 thermostats.
I would connect it if the 5th wire is available but that stat will run with 4 wires and batteries.

The new Redlink blue screen VisionPro stats will also run without the C wire.

You can wire either VisionPro 8000 stat as: red wire on R (leave the factory jumper installed), white on w, yellow on y, blue on g if you use batteries.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: