Underlayment Staples


  #1  
Old 06-05-14, 07:25 PM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: United States
Posts: 235
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Underlayment Staples

I have a 3/4" thick subfloor and want to install 1/4" ply as an underlayment. Following the stapling patters of 2" around the room and 4" spacing in the field would 1" staples with a 1/4" crown be sufficient?
 
  #2  
Old 06-05-14, 07:34 PM
sam floor's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: May 2010
Location: floor installer
Posts: 1,087
Received 29 Likes on 24 Posts
Personally, I would use 3/4" staples. If you go with 1", they may blow through.
 
  #3  
Old 06-05-14, 07:45 PM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: United States
Posts: 235
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Sam, thanks for the info. Ill get the 3/4". Do you think the 1/4" crown is enough width?
 
  #4  
Old 06-06-14, 06:26 AM
sam floor's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: May 2010
Location: floor installer
Posts: 1,087
Received 29 Likes on 24 Posts
!/4" is standard size to use
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: