Kenmore softener error code


  #1  
Old 12-23-08, 09:20 AM
L
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2003
Location: Fort Pierce, FL
Posts: 81
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Kenmore softener error code

My neighbor was given a Kenmore softener, model 625.348832. after cleaning the venturi, it filled the brine tank with water, and shut off the water level correctly. Shortly after, it showed err 1. What does that code mean? The motor is turning the main gear, and we could hear several clicks before it displayed the error code.
 
  #2  
Old 12-23-08, 12:13 PM
biermech's Avatar
Member
Join Date: Aug 2008
Location: USA
Posts: 2,007
Upvotes: 0
Received 3 Upvotes on 3 Posts
It could be the micro switch or the wire from the mirco switch at fault. What is happening is the motor turns the cam and the micro swith tells the computor when to stop. If the switch or wire is bad, the motor justs keeps on turning.
 
  #3  
Old 12-24-08, 06:50 AM
L
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2003
Location: Fort Pierce, FL
Posts: 81
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Thanks Biermech. We will take a look at the microswitch.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: